Înregistrare:

Înregistrează-te on-line și noi îți vom aduce la cunoștință ultimele știri și cele mai tari promoții!

Nume, prenume:

E-mail:

Număr de telefon:

Protecție roboți:
captcha

Locuri de vizitat în SUA

    SUA are ce arăta vizitatorilor. Găsești aici o mulțime locuri cu adevărat pitoreşti, de la minunate monumente și decoruri naturale la peisaje create de om, la fel de spectaculoase ca şi cele oferite de mama natură.

Casa Alba este un simbol major al SUA dar și un obiectiv turistic important din Washington DC. Casa Albă este reședința oficială și principalul loc de muncă al președintelui Statelor Unite. Clădirea a fost construită între anii 1792 şi 1800, fiind folosită, în premieră, de preşedintele John Adams. Casa Alba a fost extinsă și modificată de multe ori. Cele mai importante adăugiri au fost Aripa Estică și Aripa Vestică. În cea din urmă se află faimosul Birou Oval, biroul președintelui.

Statuia Libertății este situată în portul orașului New York pe mica insulă Liberty Island, la sud-est de Manhattan, la gura de vărsare a fluviului Hudson în oceanul Atlantic.
Este unul dintre simbolurile universal recunoscute ale libertăţii. Franţa a oferit statuia cu ocazia aniversării a 100 de ani de la declararea independenţei Statelor Unite. Are o înălțime fără soclu de 46,5 m (92, 99 m cu tot cu soclu) și reprezintă o femeie acoperită de un drapel care ține în mâna dreaptă o flacără iar în mâna stângă o placă pe care este inscripționată ziua independenței Americii: 4 iulie 1776.

Cu peste două milioane de opere de artă ce acoperă o perioadă de mii de ani, Muzeul Metropolitan de Artă din New York este unul dintre cele mai mări muzee de artă din lume. Colecțiile muzeului cuprind pictură, sculptură, artă grafică, arhitectură, sticlărie, ceramică, textile, feronerie, mobilier, arme și armuri, instrumente muzicale din Egipt, Mesopotamia, Orientul Îndepărtat și Orientul Apropiat, Grecia, Imperiul Roman și culturile precolumbiene.

Parcul Yellowstone înființat în anul 1872, este primul parc național din lume. Este o rezervație în care se găsesc foarte multe specii pe cale de dispariție, dar și un loc aparte pentru a admira natura în toată splendoarea ei. Terenul a fost retras din circuitul agricol pentru a proteja numărul vast de gheizere sau izvoare termale, precum şi pentru a ocroti incredibila faună din zona de o frumuseţe sălbatică. Parcul conţine peste 10.000 de gheizere şi izvoare și reprezintă căminul a numeroase specii, printre care şi urşi negri sau grizzly, căprioare, elani, bizoni sau lupi.
Cu o suprafață de 2.2 milioane de acri, Yellowstone se află la granița statului Wyoming cu Montana și Idaho și este străbătut de fluviul de la care și-a luat numele, fluviu care formează aici Marele Lac Yellowstone.

Parcul Naţional Denali se află în Alaska, SUA şi are o suprafaţă de 24.500 de kilometri pătraţi. Muntele McKinley (Denali) are o înălţime de 6.194 m, fiind cel mai înalt vîrf din America de Nord. Parcul protejează o vastă zonă sălbatică, unde trăiesc urşi grizzly, reni de Canada, elani, lupi şi multe alte specii.

Parcul Naţional Yosemite din California, SUA este unul dintre cele mai frumoase monumente ale naturii din lume. Este o destinaţie preferată de pasionaţii de drumeţii montane, dar şi de fotografii dornici să surprindă peisaje extraordinare. Peste 300 000 ha ascund o mulţime de locuri deosebite, de la păduri dese şi văi, la culmi abrupte şi cascade. Cele mai importante puncte ale parcului: Yosemite Valley, Half Dome, Yosemite Falls, Tenaya Canyon, Cathedral Range, Glacier Point şi multe altele.

Aşezat în nordul Arizonei, Grand Canyon este una dintre marile atracţii turistice ale Statelor Unite. Sculptat de-a lungul a milioane de ani de către râul Colorado, canionul atinge o adâncime de peste 1,6 km şi o lungime de aproape 450 km. Deşi nu este nici cel mai adânc şi nici cel mai lung canion din lume, Grand Canyon are o dimensiune notabilă şi prezintă un peisaj plin de culoare.

Situată între statul New York şi provincia canadiană Ontario, Cascada Niagara este una dintre cele mai spectaculoase minuni naturale de pe continentul nord american. Cascada Niagara este, de fapt, alcătuită din trei cascade diferite – Cascada Americană, Cascada Vălul Miresei şi Cascada Potcoava. Cea din urmă este situată pe teritoriul Canadei, în timp ce primele două aparţin de New York. Cu peste 14 milioane de turişti anual, Niagara este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din lume.

Kilauea este cel mai tînăr vulcan apărut în Arhipelagul Hawaii, fiind plat şi de înălţime redusă. Este unul dintre cei mai activi vulcani de pe planetă. A erupt de 33 de ori din 1952, fără a mai pune la socoteală erupţia curentă, care a început în ianuarie 1983 şi este încă în curs de desfăşurare. Lava de mai puţin de 1.000 de ani acoperă 90% din vulcan, iar volumul materialului care a erupt până acum este îndeajuns pentru a construi un drum care să înconjoare de trei ori planeta.