Înregistrare:

Înregistrează-te on-line și noi îți vom aduce la cunoștință ultimele știri și cele mai tari promoții!

Nume, prenume:

E-mail:

Număr de telefon:

Protecție roboți:
captcha

Despre SUA

usaStatele Unite ale Americii este un stat federal situat în partea centrală a Americii de Nord mărginit de Canada la nord, golful Mexic și Mexic la sud, Oceanul Pacific la vest și Oceanul Atlantic la est.

SUA cuprinde 50 de state, dintre care 48 sunt state continentale, ce se gasesc între oceanele Atlantic și Pacific, Canada și Mexic, și alte două state: Alaska și Hawaii, fiind situate în exteriorul teritoriului amintit, la care se adaugă districtul federal Columbia.

Cu o suprafață de 9.809.108. km pătrați, se situează pe locul 4 în topul celor mai mari state de pe glob după Rusia, Canada și China.

Populația Statelor Unite ale Americii este de circa 260 milioane de locuitori, densitatea populației fiind de 28 locuitori pe km/p.
capitolCapitala este Washington DC, un oraș cu aproximativ 600.000 locuitori.

Cel mai mare oraș este New York cu o populație ce numără peste 7 mil. locuitori.

Forma de guvernare este republica federală.

Clima este temperată, în cea mai mare parte, dar tropicală în Hawaii și Florida, arctică în Alaska, semiaridă în marile cîmpii la vest de fluviul Mississippi, și arida în Marele Bazin din sud-vest. Temperaturi joase iarna în nord-vest, ameliorate ocazional în ianuarie și februarie de vînturi calde.

Informații și resurse detaliate privind Statele Unite pot fi găsite la www.usa.gov