Înregistrare:

Înregistrează-te on-line și noi îți vom aduce la cunoștință ultimele știri și cele mai tari promoții!

Nume, prenume:

E-mail:

Număr de telefon:

Protecție roboți:
captcha

Primul zbor către SUA cu avionul!!!

Primul lucru la care se gândesc studenții după ce și-au achiziționat biletul de avion este „Ce-mi pun în bagaj?” Pentru cei care nu au mai zburat cu avionul, va fi puțină bătaie de cap. Îmbrăcămintea și încălțămintea sunt cel mai greu de selectat. Iar după ce ți-ai făcut o idee, hai să vedem unde înghesuim celelalte lucruri necesare.
Când zbori cu avionul, în general, ai posibilitatea să duci cu tine două bagaje. Unul mare va fi pentru cală, unul mai mic îl vei lua cu tine în avion. Este important să împarți aceste două bagaje în mod eficient și productiv. Bagajele mari pot avea o greutate maximă de 23 kg pe bagaj. Bagajul de mână este mai mic și ar fi bine să nu depășească 8-10 kg. Fiecare companie aeriană are politica proprie privind greutatea și dimensiunile acceptate ale bagajelor. Pentru informații exacte este indicat să dați un google search la compania cu care zburați
Este necesar să cântăriți fiecare bagaj înainte de drumul spre aeroport, ca să nu fiți în situația să trebuiască să scoateți ceva din ele sau să plătiți în plus. Hai să vedem cum ne putem organiza fiecare bagaj.

Bagajul de cală nu trebuie umplut până la refuz. Ar fi bine să te gândești și la cumpărăturile pe care le vei face acolo.
Indiferent în ce zonă mergi, e bine să-ți faci dinainte o idee despre clima de acolo. Chiar dacă pe parcursul verii va fi cald in luna mai cind pleci este destul de racoare. Chiar dacă e vară, e posibil să plouă des, așadar ia-ți cu tine o pereche de pantaloni lungi și una de pantaloni scurți. O pereche de adidași și o pereche de sandale. O rochie, o geacă sau hanorac. Încearcă să pui doar strictul necesar. Și gândește-te din nou câte îți vei cumpăra acolo. Fetelor, două rochii sunt suficiente, veți veni cu mult mai multe acasă! În funcție de jobul pe care îl aveți, să nu uitați o pereche de pantaloni și pantofi negri.
Cele necesare de igienă personală. Și aici ne referim la lucrurile de uz zilnic, cum ar fi: prosop, gel de duș, șampon, o mică trusă de manichiură-pedichiură, pieptene, câțiva plasturi, periuță și pastă de dinți, niște ac și ață de cusut (you never know când sare un nasture). Toate acestea sunt lucruri care se pot lua în cantități mici (ex.șampon, pasta dinți) și se pot stoca bine în bagaj în așa fel încât să ocupe puțin spațiu. Recomandarea noastră este să vă puneți și câteva pastile pentru dureri, nu știi niciodată când te poate apuca durerea de cap, dinți etc.
Când bagajul tău de cală va fi predat la check-in, el va intra în custodia companiei aeriene și il vei putea ridica in primul punct cind ajungi in SUA.

Ce iei în bagajul de mână?
Bagajul de mână e bine să aibă cât mai multe compartimente și să fie ușor de manevrat, pentru că va fi controlat. În buzunarul cel mai la îndemână trebuiesc puse documentele importante cum ar fi biletul de avion şi pașaportul pentru că, până te urci în avion o să trebuiască să le arăți în mai multe locuri.
În fiecare aeroport trebuie să ajungi cu cel putin 2 ore mai devreme.
Tot în bagajul de mână e bine să ai mereu la îndemână electronicele: laptop, telefon, micro usb, încărcătoare de tot felul și mai ales un adaptor universal de priză!
Tot în bagajul de mână poți avea un șal sau o piesă de îmbrăcăminte care nu ocupă mult spațiu și cu care te poți acoperi la nevoie. Se poate să fie frig în avion uneori din cauza aerului condiționat.

Ce mai e bine de știut
Atunci când călătoreşti cu avionul, eşti supus unor reguli extrem de stricte. Pe lângă controalele de securitate aplicate pasagerilor, şi bagajele sunt verificate amănunţit.
Veți trece prin poarta detectoarelor de metale așadar va fi nevoie să vă dați jos haina, sacoul, paltonul, cureaua etc., să vă scoateți toate obiectele din buzunare și să le depuneți în tăvile special destinate, pentru a fi controlate separat. Laptopul, tableta și alte aparate electrice de mari dimensiuni trebuie scoase din bagajul de mână pentru a fi examinate separat.

Pe parcursul drumului e bine să încerci să dormi și în avion de regulă primeşti pătură și pernă, căști și chiar dopuri de urechi.
Un ultim sfat! Drumul nu este greu. Dar este importantă atitudinea cu care pornești. Oamenii sunt de treabă și orice întrebări ai avea la aeroport, oamenii sunt acolo să ajute și să te îndrume. Atâta timp cât ești organizat, calm și relaxat, drumul spre Visul American va fi o plăcere!
Iar odată ajuns acolo, tot ce mai ai de făcut este să ai o vară minunată!!!